За под час игра: Рибакина смълча домакините, разгромявайки екзекуторката на Томова на Уимбълдън

от в 00:07 на 09.07.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина изигра най-силния си двубой от началото на тазгодишната си кампания на Уимбълдън и след само 58 минути престой на корта съумя да елиминира първата ракета на домакините Кейти Болтър. В предходния кръг британката отстрани най-добрата ни тенисистка Виктория Томова, но днес световната №3 не ѝ остави никакви шансове, постигайки безапелационен успех с 6:1 6:1. По този начин казахстанската представителка намери място в осминафиналната фаза, където я очаква сблъсък срещу 13-ата поставена Беатриз Хадад Мая.

Още от самото начало на срещата миналогодишната шампионка наложи офанзивния си стил на игра и реализираше уинъри от всяка точка на корта. Ударите на Рибакина се приземяваха в близост до линиите и Болтър не можеше да постигне желаната дълбочина в своите, поради което инициативата се пренасяше изцяло на страната на световната №3. По този начин тя влезе в серия от пет поредни гейма и след точно 26 минути игра се откъсна в общия резултат.

Устремът на казахстанската тенисистка се пренесе и във втората част, където тя осъществи пробив още в първото подаване на противничката си и набързо си изгради аванс от 2:0. Впоследствие тя продължи да поставя под напрежение сервиса на британката и до края на двубоя реализира още два брейка, за да си подпечата крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За под час игра: Рибакина смълча домакините, разгромявайки екзекуторката на Томова на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | Кейти Болтър | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook