За пръв път в кариерата си Мугуруса е на полуфинал в Мелбърн

от в 05:15 на 29.01.2020
Димитър Беловски

Гарбине Мугуруса продължава с победите на Australian Open. Испанката се класира за своя първи полуфинал в Мелбърн, надигравайки Анастасия Павлюченкова с 7:5, 6:3.

Испанката, която в момента е №32 в световната ранглиста допусна пробив в третия гейм от двубоя и Павлюченкова поведе с 1:2, след което Мугуруса направи рибрейк. Рускинята отново проби в седмия гейм на двубоя, но испанката запази концентрация и върна пробива изравнявайки резултата.

Бившата №1 направи нов пробив – този път в гейм №12, с което спечели първата част.

Вторият сет бе по-малко оспорван, въпреки че отново рускинята, която се намира под №30 в световната ранглиста, поведе с пробив за 0:1. Сценарият се повтори както при предишните два пробива на Павлюченкова и Мугуруса изравни светкавично. Нов пробив за 4:2 гарантира на испанката комфортен аванс и успя лесно да спечели двубоя.

Най-доброто постижение на Australian Open за Мугуруса беше четвъртфинала през 2017 година, където загуби от Коко Вандевеге  след 0:6, 4:6. От своя страна Павлюченкова изпусна възможността да се класира за своя първи полуфинал от Големия Шлем.

В следващия кръг Мутуруса ще срещне Халеп, която по-рано отстрани Анет Контавейт с 6:1, 6:1.

 

Оцени тази статия:
За пръв път в кариерата си Мугуруса е на полуфинал в Мелбърн Димитър Беловски
Теми:  
анастасия павлюченкова | гарбине мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook