За пръв път от 2 години насам: Доминик Тийм е 1/2-финалист на твърди кортове в ATP Тура!

от в 22:49 на 14.10.2022
Мартин Петков

Доминик Тийм така и не успява да се завърне към формата си отпреди контузията на китката, която го извади за близо година от кортовете, като австриецът дори все още не е пробил в световния топ 150. Бившият номер три обаче през тази седмица на турнира в Хихон се радва на възход в представянето си и загатна за най-добрите си дни, което беше подплатено от успех в четвъртфиналите срещу четвъртия поставен Франсиско Серундоло - 6:4 6:3. С това Доминатора се класира за едва втория си АТР полуфинал през сезона, където му предстои да срещне световния номер 9 Андрей Рубльов.

Двубоят стартира със скоростна размяна на пробиви, последвана от дефанзивни действия без поемането на никакви рискове от страна на двамата състезатели. Аржентинецът постепенно изгуби темпото, което беше набрал на собствен сервис и за играч от ранга на Тийм това се превърна в отлична възможност да реализира брейк в седмия гейм, който умело бранеше чрез безкомпромисни комбинации от основната линия, за да запише откриващия сет на сметката си.

Във втората част интензитетът на корта в испанския град значително се повиши, като продължителните разигравания се множаха неспирно и това се оказа атестат за драматични мигове във всяко подаване. Световният номер 165 пръв си спечели предимство от началния удар на противника, ала латиносът светкавично отговори подобаващо и възстанови паритета - 2:2. Впоследствие бившият шампион от US Open отново допусна колебания на сервис и трябваше да отразява брейкбол, но се справи повече от безупречно и под знака на полученото вдъхновение не отпусна нито гейм повече на Серундоло до края на срещата, надигравайки го в последователни сетове.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За пръв път от 2 години насам: Доминик Тийм е 1/2-финалист на твърди кортове в ATP Тура! Мартин Петков
Теми:  
atp | доминик тийм | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook