За пръв път от 2 месеца: Томова записа две поредни победи и е 1/4-финалистка в Бостад!

от в 21:44 на 12.07.2023
Мирела Николова

Последните месеци не бяха сред най-успешните за първата ни ракета при жените Виктория Томова, която от началото на май не бе постигала две поредни победи. Тази негативна серия обаче намери своя край през днешния ден, когато българката надделя над световната №178 Клои Паке в последователни сетове - 7:6(12) 6:4, и се класира за четвъртфиналната фаза на Чаланджъра на клей в Бостад, където ѝ предстои сблъсък с осмата поставена в схемата Олга Данилович.

В откриващата част никоя от двете състезателки не можеше да вземе изявено преимущество на корта, тъй като неточностите и от двете страни изобилстваха. Нашата сънародничка бе първата, която предаде подаването си в средата на сета, но впоследствие съумя да се възползва от колебливия сервис на противничката си, за да върне пробива и да изравни за 4:4. В крайна сметка изходът на сета бе доведен до тайбрек, в който родната ни представителка пропиля цели осем сетбола, преди най-сетне да си подпечата водачеството в резултата при деветия си опит.

Разочарованието от края на предходната част оказа сериозно влияние върху играта на Паке в началото на втория сет, където плитките ѝ удари ставаха лесна плячка за нашата сънародничка, която не след дълго си изгради наглед комфортна преднина от два пробива и 4:1. Последва обаче драстичен спад в нивото на концентрация на Томова и тя допусна авансът ѝ изцяло да бъде стопен - 4:4. Случилото се не успя да сломи борбения дух на Вики, която изигра нов силен гейм на ретур и веднага си възвърна преднината от брейк, скоро след което си извоюва и крайната победа.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За пръв път от 2 месеца: Томова записа две поредни победи и е 1/4-финалистка в Бостад! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook