За пръв път от четири години насам: Григор Димитров ще играе квалификации на ATP турнир

от в 12:10 на 30.05.2023
Калоян Соколов

През миналата седмица научихме списъка с участниците на надпреварата в Куинс и веднага ни направи впечатление липсата на Григор Димитров. Бившият шампион никога през кариерата си не беше пропускал да играе на най-големия подготвителен турнир на трева, което до голяма степен се дължеше и на обстоятелството, че организаторите бяха едни от първите, които повярваха в големите бъдещи успехи на първата ни ракета, предоставяйки му "уайлд кард" за основната схема през 2009-та година, въпреки че тогава Гришо е извън топ 1000 на света.

Оказва се обаче, че явно Димитров има желание да натрупа възможно най-много мачове на тревната настилка и ще го видим да стартира участието си в Лондон от квалификациите. Припомняме ви че, най-добрият български тенисист вече потвърди че ще играе на ATP 250 състезанието в Щутгарт, което ще започне само ден след края на Ролан Гарос, така че очевидно сезонът на трева е една от големите цели през тази година за нашия сънародник.

За последно хасковлията е преминавал през пресявки в Женева, когато преди четири години се намираше в серия от поражения и отново напълно умишлено предпочете да изиграе два допълнителни двубоя, като в крайна сметка беше спрян от Федерико Делбонис в откриващия кръг на същинското състезание.

Интересното е, че Григор дори няма да е първи поставен в квалификациите, защото Томи Пол (световен номер 17) е решил да използва същата тактика, а там ще дебнат още играчи от ранга на Кристофър О'Конъл, Адриан Манарино, Артур Фис и Емил Руусувуори.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
За пръв път от четири години насам: Григор Димитров ще играе квалификации на ATP турнир Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | куинс

Коментари

Следвайте ни в Facebook