За първи път през сезона: Адриан Андреев е полуфиналист на червена настилка!

от в 16:55 на 05.08.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев имаше успехи в началото на сезона, когато достигна до финалната четворка на Чаланджъра в италианския град Форли, а впоследствие се класира за същата фаза на състезанието от категория M 25 в Бейкърсфийлд. Всичко се случи до месец март, а оттогава талантливият българин не съумяваше да направи по-сериозен пробив на някой от турнирите и също така трябваше да преодолее известни физически проблеми. Изглежда обаче 21-годишният състезател отново е близо до оптималната си форма и през тази седмица не е отпуснал нито сет на съперниците си в германския град Вецлар.

Днес Андреев не срещна трудности в мача си срещу местния представител Филип Флориг и го надигра с комфортното 6:1 7:5, а в спор за място във финала ще премери сили с друг германец, а именно Рудолф Мьолекер, който в кариерата си може да се похвали с успех над Давид Ферер и също така е побеждавал Адриан на юношеско ниво.

Срещата не започна дотам добре за родния ни представител, защото световният номер 983 осъществи ранен пробив и поддържаше преднината си до 4:2 гейма. Последва очакваната реакция от нашия сънародник, след която резултатът беше изравнен, но скоро германецът отново имаше шанс да отмъкне подаването на четвъртия поставен. Този път младокът се спаси от надвисналата опасност и оттам насетне загуби само още един гейм до края на срещата, не оставяйки никакви съмнения в превъзходството си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път през сезона: Адриан Андреев е полуфиналист на червена настилка! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | адриан андреев | бгтенис | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook