За първи път в кариерата си: 19-годишният Нестеров ще играе полуфинал при мъжете

от в 14:22 на 10.06.2022
Калоян Соколов

 Пьотр Нестеров е една от големите надежди на родния тенис и неслучайно преди няколко месеца получи възможността да дебютира в мъжкия национален отбор за Купа "Дейвис". Тийнейджърът може да се похвали с редица успехи при юношите, като през миналия сезон стана вицешампион на Европа и достигна до четвъртфиналите на US Open. Нестеров пък вече започна да демонстрира безспорните си качества и в мъжкия тенис.

Досега 19-годишният състезател не беше постигал повече от една победа в основната схема на професионална надпревара, но това се промени през тази седмица и Пьотр вече е сред полуфиналистите на турнира от сериите "Фючърс" в Скопие. Българинът стартира участието си от квалификациите, но днес постигна своята пета поредна победа, надигравайки опитния белгиец Йорис де Лооре - 2:6 6:3 6:3. Така Несторов си осигури сблъсък за място във финала срещу топ поставениа Лоран Локоли, който досега не е загубил сет в хода на състезанието.

По-опитният тенисист започна двубоя много уверено и реализира пробив още в дебютното подаване на съперника. Родният ни представител все пак се окопити, за да се разпише в резултата и дори имаше три поредни възможности да реализира моментален рибрейк, само че де Лооре действаше с голяма доза самочувствие и не отпусна нито гейм повече на младока до края на откриващия сет.

Нашият сънародник не се притесни и заигра далеч по-освободено, което му се отплати веднага. Нестеров печелеше огромен процент от разиграванията на втория си сервис, демонстрирайки пълно надмощие от дъното на корта и заслужено поведе с 3:1 гейма. Белгиецът не се предаде, като редовно достигаше до възможности да пробие сервиса на тийнейджъра, само че българинът показваше страхотно хладнокръвие и заслужено достигна до паритет в отделните части.

Третият сет отново се развиваше много успешно за Пьотр, който на бърза ръка се откъсна напред с 3:0, ала световният номер 513 не беше казал последната си дума и не само изравни геймовете, а дори имаше два поредни шанса да поведе с 4:3. Тогава Нестеров съумя да намери най-качествения си тенис, възвръщайки незабавно инициативата на своя страна и заслужено се поздрави с най-значимата победа в своята кариера!

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път в кариерата си: 19-годишният Нестеров ще играе полуфинал при мъжете Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Обзори | пьотр нестеров | скопие | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook