За първи път в кариерата си: Рафаел Надал бе избран за "Любимец на феновете"

от в 20:45 на 13.12.2022
Мирела Николова

През последните 19 години Роджър Федерер сякаш бе абониран за наградата "Любимец на феновете", която бива присъждана по традиция след края на всеки тенис сезон. Маестрото постави рекорд, който едва ли някога ще бъде подобрен, след като от 2003-та до 2021-ва година бе избиран за победител. През настоящата година обаче швейцарецът сложи край на професионалната си тенис кариера и не бе включен в списъка с номинираните.

Така след гласуване от страна на тенис почитателите в сайта на АТР тазгодишната награда "Любимец на феновете" спечели Рафаел Надал. Той стартира сезона по феноменален начин, записвайки 20 последователни победи и спечелвайки трофеите от Аустрелиън Оупън, Мелбърн и Акапулко, преди да загуби финала на Мастърса в Индиън Уелс. Няколко месеца по-късно Матадора вдигна своята 22-ра титла от Големия шлем на Ролан Гарос, но това бяха и последните позитивни седмици за него до края на годината, тъй като в следващите месеци испанецът бе съпътстван от контузии, които му попречиха да бъде на оптималното си ниво.

"Изключително съм щастлив да получа наградата "Любимец на феновете" за 2022 г. Чувството е страхотно. Не бих могъл да благодаря достатъчно на феновете не само за наградата, но и за подкрепата, която получавам във всеки един град по света, в който играя. Тази награда означава всичко за мен и нямам търпение да споделим още позитивни моменти през 2023", гласеше видеообръщението на рекордьора по титли от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път в кариерата си: Рафаел Надал бе избран за "Любимец на феновете" Мирела Николова
Теми:  
atp | atp награди | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook