За точно час игра: Сабаленка опустоши бивша номер едно при девойките на US Open

от в 19:25 на 02.09.2023
Калоян Соколов

Арина Сабаленка несъмнено е най-стабилната тенисистка в Големия шлем през настоящия сезон, след като достигна до титлата на Аустрелиън Оупън, а впоследствие достигна до полуфиналите на Ролан Гарос и Уимбълдън. Това позволи на беларуската тенисистка да мисли за изкачване под номер едно в световната ранглиста и днес тя направи поредната крачка към осъществяването на тази цел, преодолявайки съпротивата на французойката Клара Бюрел - 6:1 6:1.

Така втората поставена намери място на 1/8-финалнат фаза на US Open за трета поредна година, където ще има сериозно изпитание срещу себе си, а именно световната номер 14 - Дария Касаткина. Любопитно е, че ако утре Ига Швьонтек допусне поражение от Йелена Остапенко, то Сабаленка със сигурност ще измести полякинята от върха в класацията на WTA.

Стартът беше вихрен за фаворитката в мача, която нанасяше уинър след уинър, а непоставената тенисистка просто не можеше да удържи на нейното темпо. Това естествено доведе до пробив в актива на шампионката от Аустрелиън Оупън, която много бързо удвои преднината си, за да се откъсне напред с 5:0. Все пак бившата водачка в световната ранглиста при девойките съумя да се разпише в резултата, но нямаше сили за нещо повече и откриващата част приключи скоропостижно с успех на беларуската състезателка.

Втората част започна обещаващо за 62-ата в света, тъй като тя спечели откриващото си подаване, само че последва серия от четири поредни гейма в актива на Сабаленка. Тогава французойката най-после достигна до дебютния си брейкбол в мача, ала оттам насетне не взе нито точка повече и срещата приключи за само един час игрово време, а втората поставена определено може да бъде повече от доволна с играта си през днешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За точно час игра: Сабаленка опустоши бивша номер едно при девойките на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook