За трети пореден път в Шлема: Томова среща поставена тенисистка на старта на Уимбълдън

от в 12:58 на 30.06.2023
Калоян Соколов

Уимбълдън винаги ще носи специално място в сърцето на Виктория Томова, тъй като именно там първата ни ракета при дамите постигна своята дебютна победа в Големия шлем, когато през 2018-та година надигра чехкинята Тереза Смиткова и впоследствие имаше възможност да излезе на централния корт и да премери сили със самата Серина Уилямс. Вики доказа колко много обича тревната настилка и през миналия сезон, класирайки се за четвъртфиналите в Ийстбърн, след което още веднъж съумя да преодолее откриващото си препятствие на Уимбълдън. Тази година обаче нещата не се получават толкова добре на това покритие за Томова, която е спечелила само един мач от общо пет изиграни на най-старата тенис настилка.

Жребият за третата "мейджър" надпревара през сезона пък не беше особено благосклонен към софиянката, защото тя ще срещне поставена състезателка още на старта. Става въпрос за световната номер 27 Бернарда Пера, с която са си разменили по една победа в тяхното съперничеството, само че никога не са се срещали на трева. Любопитното за американската левичарка е, че тя е изявена клей специалистка и никога не е печелила двубой на Уимбълдън при досегашните си четири участия, което наглед са отлични новини за Вики.

При евентуален успех, то нашата сънародничка ще премери сили с една измежду Дария Савил или Кейти Болтър, като любопитното е, че Томова надви именно Савил на старта през миналата година, но местната любимка Болтър изглежда по-вероятен победител в срещата си с австралийката, имайки предвид как преди броени дни се поздрави със спечелването на трофея в Нотингам.

В тази трета четвъртина е и защитаващата шампионка Елена Рибакина, като Бернарда Пера трябва по схема да е първата поставена тенисистка, която застава на пътя на казахстанката, така че Виктория Томова е с реални шансове да премери сили с миналогодишната носителка на трофея, ако за пръв път запише последователни победи в Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За трети пореден път в Шлема: Томова среща поставена тенисистка на старта на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook