За трети пореден турнир: Алекс Лазаров е отново сред четвъртфиналистите

от в 13:32 на 04.08.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров се радва на много силно лято, което досега му донесе титла от надпреварата в София, както и достигане до финала в Тбилиси. Тази седмица пък българинът продължава с чудесните си изяви и за трети пореден турнир ще има възможност да играе във фазата на финалната осмица.

Това се случи, след като българинът не остави никакви шансове на квалификанта Василе Антонеску и по този начин намери място сред четвъртфиналистите на състезанието от категория M 25 в румънския град Питещи. Алекс имаше нужда от точно 62 минути игра на корта, за да се наложи с крайното 6:1 6:2 и така в следващия кръг ще срещне един измежду Илия Снитари (номер 678) и Влад Андрей Димитру (номер 1975).

Лазаров имаше известни проблеми в откриващото си подаване и трябваше да отразява точка за пробив, но се справи със задачата и влезе в серия от пет поредни спечелени гейма, с която лиши от всякаква интрига откриващата част. Местният представител все пак се разписа за 1:5, но последва нов подем в представянето на родния ни представител, който се откъсна напред със сет и 4:0 гейма. Оттам насетне за Антонеску нямаше връщане обратно в мача и петият поставен се поздрави с разгромен успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За трети пореден турнир: Алекс Лазаров е отново сред четвъртфиналистите Калоян Соколов
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори | питещи | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook