Заедно от януари, а вече с титла от Шлема: Южноамериканец и нидерландец покориха Париж!

от в 17:16 на 05.06.2022
Владислав Риждов

Жан-Жулиен Ройе и Марсело Аревало обединиха сили едва в началото на сезона, но партньорството между двамата опитни състезатели потръгна наистина обещаващо, след като триумфираха последователно на американска земя в Далас и Делрей Бийч, а впоследствие взеха участие в още един финал, но отстъпиха пред Стефанос Циципас и Фелисиано Лопес в Акапулко. С константните си изяви до момента през годината тандемът си осигури място сред поставените в схемата на Ролан Гарос, но въпреки това не бяха считани за фаворити да вдигнат трофея. Те обаче се превърнаха в приятната изненада, и през вчерашния ден завоюваха дебютния си "мейджър" като отбор, надигравайки на финала Иван Додиг и Остин Крайчек в драматичен мач, продължил над 3 часа - (4)6:7 7:6(5) 6:3.

Триумфът пък придоби още по-специална стойност за двамата състезатели, които записват имената си в историята. 31-годишният Марсело Аревало се превърна в първия представител не само на Ел Салвадор, но и на Централна Америка, който вдига титла от Големия Шлем, докато неговият съотборник стана най-възрастният победител в Париж - на 40-годишна възраст. За нидерландецът това също така е трета купа от Шлема след завоювания през 2015 година Уимбълдън, както и Откритото първенство на САЩ две години по-късно.

Развоят на срещата не предполагаше да се стигне до подобна щастлива развръзка за поставените под номер 12, тъй като те отстъпиха в оспорваната първа част след тайбрек, а във втория сет трябваше да спасяват три мачбола на съперниковата двойка, за да се стигне впоследствие до решителна част. Там късметът се усмихна на Аревало и Ройер, които достигнаха до пробив при единствената си възможност в сблъсъка, преди да вдигнат победоносно ръце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заедно от януари, а вече с титла от Шлема: Южноамериканец и нидерландец покориха Париж! Владислав Риждов
Теми:  
Двойки | жан-жулиен ройе | марсело аревало | обзор | ролан гарос | титла | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook