Загубата от Алкарас е забравена: Медведев разгроми друг испанец на старта в Маями

от в 05:11 на 26.03.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев с представянето си през последните близо два месеца успя да се завърне към спортната форма от най-добрите си дни в тениса и беше в серия от 19 поредни победи, която обаче намери своя край във финала на Мастърса в Индиън Уелс, където Карлос Алкарас не остави шансове на бившия номер едно и триумфира с титлата. Руснакът обаче в хода на днешния ден нагледно демонстрира, че поражението в Калифорния го е мотивирало още повече да развива равнището си и стартира по впечатляващ начин кампанията си на надпреварата от същата категория в Маями, надделявайки над Роберто Карбайес Баена за само 62 минути на корта - 6:1 6:2. С успеха си световният номер 5 се класира за третия етап на състезанието и му предстои да срещне Алекс Молчан.

Началото на двубоя далеч не беше толкова убедително за бившия шампион от US Open, който изпитваше затруднения с това да намира очертанията на корта в продължителен период от време и дори беше изправен пред угрозата да инкасира ранен пробив. До подобен развой на събитията обаче не се стигна, след като при създалата се ситуация Медведев вдигна оборотите значително и освен че отрази шанса пред испанеца, то той нито за секунда не отстъпи от педала на газта и спечели пет поредни гейма, за да запише откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част висококачествената продукция на московчанина продължи с пълна сила и той мигновено се откъсна с пробив напред. Оттам насетне до края на мача Медведев нито за момент не постави превъзходството си на корта спрямо световния номер 84 под въпрос и дори на още два пъти реализира брейк, за да сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Загубата от Алкарас е забравена: Медведев разгроми друг испанец на старта в Маями Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | маями | роберто карбайес баена

Коментари





Следвайте ни в Facebook