Замесиха Фелисиано Лопес и Марк Лопес за участие в уговорен мач на Уимбълдън

от в 01:56 на 19.06.2019
Илиян Илиев

Испанците Фелисиано Лопес и Марк Лопес са заподозрени в участие в договорен мач по време на Уимбълдън 2017 година. Тогава испанците са поставени под №11 и на старта губят от австралийците Джон Смит и Мат Риди след обрат - 6:3, 6:7, 2:6, 4:6.

Според испанския AS полицията разполага със запис на бившия футболист Карлос Аранда, който убеждава свой познат да "заложи всичко" против двамата Лопес, очаквайки загуба. В момента въпросният Аранда е разследван и за уговорени футболни срещи. Преди седмица местните власти задържаха ръководители, както настоящи и бивши играчи от първите две нива на испанския футбол.

На записа се чува, че Аранда казва "Имам информация за спортни събития на най-високо ниво. Замесени са хора с голям авторитет като Фелисиано Лопес Диас и Марк Лопес Тарес."

Аранда е категоричен, че те ще загубят мача си и настоява за комисионна от 50%. "Можеш да заложиш всичко, човече! Това е Уимбълдън".

Според испанската преса е напълно възможно Аранда да е спекулирал в случая, тъй като Лопес току-що е спечелил АТР 500 в Куинс и предния ден на Уимбълдън, се е отказал от мача си на сингъл с Адриан Манарино, заради проблеми с крака в четвъртия сет.

Много заложни къщи са отчели тогава залози на необичайно големи суми на въпросния двубой на двамата Лопес. "Нямаме нищо общо. Нямат право да очернят имената ни по този начин," коментира Фелисиано, който през тази година прекратява кариерата си.

Колкото до Марк Лопес - това не е първи случай, когато е подозиран в подобни действия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Замесиха Фелисиано Лопес и Марк Лопес за участие в уговорен мач на Уимбълдън Илиян Илиев
Теми:  
марк лопес | скандали | тенис залози | уимбълдън | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook