Заради липсата на точки: Бушар отказа участие на Уимбълдън

от в 14:01 на 18.06.2022
Мирела Николова

Южени Бушар бе сред изгряващите звезди на световния женски тенис преди осем години, когато през 2014 г. достигна до полуфиналите на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, а по-късно същата година игра в мача за титлата на Уимбълдън. За съжаление обаче, канадката не успя да се задържи дълго в елита и пропадането ѝ в световната ранглиста започна още през следващата година. 

За последно родената в Монреал състезателка взе участие в турнира в Гуадалахара в началото на 2021-ва, когато допусна поражение още в първия си двубой. През август същата година канадката претърпя операция на рамото, след което за кратко бе анализатор по Tennis Channel.

Сега Бушар получи шанс да се завърне на корта с участие на най-успешния си турнир, а именно Откритото първенство на Великобритания, използвайки "защитен ранкинг", но днес бившата №5 в света съобщи, че няма да се възползва от него поради липсата на точки за ранглистата.

"Здравейте, бърза актуализация от мен. Реших да се оттегля от Уимбълдън поради решението на WTA да не присъжда точки за световната класация на тазгодишното първенство. Заради операцията ми на рамото, която претърпях, имам ограничен брой пъти, в които мога да попадна в основната схема посредством "защитен ранкинг".

Колкото и да обичам Уимбълдън и колкото и да ме боли, че трябва да го пропусна, то да използвам "защитен ранкинг" за участие, където няма да спечеля точки, е напълно безсмислено. Трябва да избирам внимателно турнирите, на които да се възползвам от тази възможност, за да мога да се върна там, където искам да бъда.

Продължавам възстановяването си и планирам да се завърна на корта по-късно това лято, като ще заявя участие на US Open и Аустрелиън Оупън. Благодаря ви за всички невероятни съобщения и нямам търпение да се видим скоро", написа финалистката от Уимбълдън 2014 в социалните си мрежи.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заради липсата на точки: Бушар отказа участие на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | уимбълдън | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook