Заради неудовлетворена претенция: Серина е бойкотирала церемонията на Централния корт

от в 16:11 на 08.07.2022
Мирела Николова

Миналата неделя се състоя тържествена церемония по случай стогодишнината от изграждането на Централния корт на Уимбълдън, на която бяха поканени някои от най-забележителните играчи, оставили незаличима следа в историята на тениса. Малка част от тях бяха Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал, Род Лейвър, Бьорн Борг, Джон Макенроу, Крис Евърт, Били Джийн Кинг и Винъс Уилямс. Впечатление обаче направи отсъствието на седемкратната шампионка в надпреварата - Серина Уилямс, която, въпреки че по същото време се намираше в Лондон, не присъстваше на събитието.

Оказва се, че легендарната американка е решила да бойкотира церемонията, тъй като организаторите не са удовлетворили нейно искане. Бившата №1 се е била споразумяла да получи пет автомобила при пристигането си в британската столица - за себе си, за съпруга си, за майка си, за сестра си и за треньора си. 24 часа след загубата ѝ в първия кръг обаче колите на Уилямс са били отнети въпреки молбите ѝ да останат на нейно разположение през целия двуседмичен период на провеждане на надпреварата - практика, характерна за всички останали състезания от Шлема.

Макар да съществуваха предположения, че носителката на 23 "мейджър" титли не е присъствала на тържеството, тъй като е напуснала Великобритания, то те бяха опровергани от самата нея, след като същата вечер тя публикува кадри от концерта на "Ролинг Стоунс" в Хайд Парк (Лондон). 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заради неудовлетворена претенция: Серина е бойкотирала церемонията на Централния корт Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | серина уилямс | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook