Заради уредени мачове: Бивш треньор на шампионка от Шлема бе отстранен за 12 години

от в 14:21 на 31.07.2022
Мирела Николова

През последните години все повече зачестяват случаите на съмнения за участие в уговорени мачове в професионалния тенис, като немалък брой от тях се оказват правилни. След като наскоро Аслан Карацев и Николоз Басилашвили бяха заподозрени в опит за уреждане на срещи, сега бе потвърден друг опит за манипулация на краен резултат, който е дело на Макс Вендерс - бившия треньор и приятел на шампионката от Аустрелиън Оупън 2020 - София Кенин. 

Нидерландският специалист е признал за "множество уредени двубои", включително и че е унищожил доказателства за това и не е докладвал за опита за корупция. За тези си действия той е бил отстранен от тениса за период от 12 години, което означава, че няма да бъде допускан да присъства на тенис турнири до 2033 година, а освен това той ще трябва да заплати глоба в размер на 12 хиляди долара.

Световната антикорупционна агенция по тенис (ITIA) не съобщава кога са се състояли инцидентите, нито кои играчи са били засегнати. В доклада на ITIA се добавя, че санкцията е влязла в сила през април 2021 година, но чак сега бива публично обявена след изявления от адвокатите на Вендерс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заради уредени мачове: Бивш треньор на шампионка от Шлема бе отстранен за 12 години Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | макс вендерс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook