Заразяването на Джокович с коронавирус е толкова тежък скандал, колкото този с допинг теста на Мария Шарапова

от в 11:53 на 30.06.2020
Анисия Стоева


Световният номер 1- Новак Джокович, напоследък предизвика много критики заради последвалите събития от Adria Tour в Хърватия, които доведоха до разпространението на коронавирус в ATP Tour. Самият Джокович, както и съпругата му, са заразени с вируса.

Бившят треньор на Анри Льоконт- Север Дрон смята, че заразяването на Новак с коронавирус е толкова тежък скандал, колкото този с допинг теста на Мария Шарапова през 2016 г. Рускинята беше тествана положително за мелдоний- вещество, забранено от Световната антидопингова агенция (WADA) , като този инцидент срина тенис кариерата й. Освен това той го определя като един от най-мрачните епизоди на тенис кариерата на Джокович, еквивалентен на извършване на престъпление.

джокович

„За съжаление, мисля, че Джокович ще остане в историята на тениса, заради тази злощастна акция (организирането на Adria Tour) и ще тежи дори повече от титлите му от Големия шлем и статута му на най-добър играч в света“- бившият професионален тенисист-Север Дрон каза пред DigiSport.

„Колко струва това нещо на планетарно ниво? Същото като Шарапова, която, след като призна, че е дала позитивен допинг тест, започнахме да се съмняваме в титлите й. Много е тъжно за децата, които започват да свалят своите герои от този пиедестал, на който ги поставят “- добави той.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заразяването на Джокович с коронавирус е толкова тежък скандал, колкото този с допинг теста на Мария Шарапова Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook