Защитата на титлата продължава: Фриц профуча през бивш финалист от София в Индиън Уелс

от в 00:23 на 15.03.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц стартира по впечатляващ начин защитата на титлата си на Мастърса в Индиън Уелс, след като в откриващия си мач осъществи обрат над 20-годишния си сънародник Бен Шелтън, считан за един от големите таланти на новото поколение, преди в третия кръг да отпусне едва три гейма на Себастиан Баез. Следващото препятствие на пътя на американеца пък се явяваше Мартон Фучович, който даде битка на четвъртия поставен, но в крайна сметка местният любимец, окрилен от подкрепата на зрителите по трибуните, не допусна изненада и триумфира с победата за час и 37 минути игра - 6:4 6:3. По този начин защитаващият шампион вече е сред четвъртфиналистите в родната си Калифорния и очаква в сблъсък за място във финалната четворка да срещне един измежду Яник Синер и Стан Вавринка.

Още от самото начало на двубоя стана ясно, че за световния номер 5 далеч не предстои поредния мач, основно концентриран върху сервиса, като унгарецът демонстрира многократно отличната си защита от дъното на корта и имаше изразено превъзходство в интензивните разигравания. На моменти дори се създаваше убеждението, че 84-тият на планетата разполага с инициативата, но въпреки трудностите, Фриц остана стабилен в изявите си и дочака своя шанс, настъпил в десетия гейм, когато вдигна оборотите на ретур и с печеливша серия от форхенд записа откриващия сет на сметката си, реализирайки късен пробив.

Подемът в представянето на американеца беше видим и той установи контрол над случващото се, като наказа колебанията на опонента си на старта на втората част и причисли началния му удар към актива си. Фучович от своя страна далеч не се сломи пред водачеството на четвъртия поставен и засвидетелства характера си на гладиатор на корта, като изкова така бленувания си пробив и изглеждаше, че за него мачът тепърва започва. Именно в този момент, оказал се впоследствие решителен за крайния изход на срещата, аутсайдерът в желанието си да е по-активният тенисист от двамата инкасира поредица от неточности, която донесе рибрейк на сметката на Фриц, който беше непоколебим и сложи точка на спора на собствено подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитата на титлата продължава: Фриц профуча през бивш финалист от София в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | мартон фучович | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook