Защитаващата шампионка Андрееску е на 1/8-финал, Азаренка също продължава напред

от в 10:13 на 11.08.2021
Диана Андреева

Защитаващата шампионка Бианка Андрееску започна участието си на турнира в Монреал с успех. Макар и трудно, представителката на домакините се справи с квалификантката Хариет Дарт след 6:1 3:6 6:3. През изминалия месец канадката не изигра нито един мач на професионално ниво, но както сподели в интервю по-рано през седмицата - по този начин е имала повече време да се подготви добре както физически, така и психически, за предстоящите няколко турнира, а в това число и US Open. 

Дарт, независимо от това, че спечели сет, далеч не показа нужното ниво. Британката бе видимо притеснена, а напрежението се отрази сериозно на представянето й. Нерешителна в ключовите моменти, Хариет допсукаше и немалко непредизвикани грешки от дъното на корта, което в комбинация с непостоянна игра на сервис, й донесе неприятния изход на мача. 

Андрееску от своя страна също не показваше познатата ни агресивна игра. Бианка залагаше на по-продължителните разигравания и избягваше рискуваните удари, стремейки се само да пласира топката в очертанията на полето. Макар и стратегията й да бе по-изтощаваща, тя се оказа правилното противооръжие срещу Дарт и класира Андрееску към 1/8-финалите.

Доста по-убедителен старт на турнира направи световната номер 15 Виктория Азаренка. Тенисистката на Беларус загуби едва четири гейма в хода на мача си срещу Сорана Кирстеа и след 6:2 6:2 продължава уверено напред. В следващия етап от надпреварата тя очаква поставената под номер 11 Мария Сакари или Виктория Кудерметова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващата шампионка Андрееску е на 1/8-финал, Азаренка също продължава напред Диана Андреева
Теми:  
бианка андрееску | виктория азаренка | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook