Защо изграждането на игрова стратегия срещу Данийл Медведев е истински кошмар?

от в 20:21 на 08.05.2020
Анисия Стоева


Данийл Медведев се е усъвършенствал в изкуството да изгражда тактическа заблуда. Той е като внезапно оръжие, което се превъплъщава и в цар на последователността. Никой не води толкова дълги и изтощителни разигравания, като е същевременно толкова ефективен и в кратките. 

Статистика на ‘’Infosys’’ се вглежда надълбоко в продължителността на разиграванията на руснака от началото на 2019 и разкрива парадокса в играта на Медведев. Той има изключителните способности да води, както дълги, така и къси точки. Наборът от данни включва играчи, състезавали се на ниво АТП в поне 20 мача на кортове, използващи системата ястребово око, от началото на сезон 2019.

Медведев

Медведев е изградил стила си на игра в разигравания с повече от девет разменени удара. Руснакът взима много рано топката и й придава изключителна плоскост, което я кара да се връща бързо и ниско, като по този начин изненадва съперниците си, очакващи топка с повече въртеливо движение. 

Стефанос Циципас смята, че играта на Медведев е “много странна. Той е просто изключително неудобен съперник. Има този различен начин на игра- плосък и нисък, който не ти дава много възможности. Играта срещу него може да бъде доста непредвидима- кара те да пропускаш без дори да осъзнаваш защо си пропуснал."

Медведев

Според данните Медведев е изиграл най-много разигравания с повече от девет разменени удара (1393) от началото на 2019, изненадвайки противниците си с безброй много удари, които успява да върне извън линиите на корта. Руснакът е спечелил 52.5% от тези точки, което го изпраща на второ място след Йошихито Нишиока , който има 56.6% успеваемост.

Медведев

Петимата играчи, които са изиграли най-много точки с повече от девет разменени удара са: Данийл Медведев (1393), Гаел Монфис (1309), Новак Джокович (1285), Стефанос Циципас (1227) и Роберто Баутиста Агут (1066).

По отношение на точките до четири удара, Медведев отново има най-голям процент успеваемост. Тези данни показват успешната му доминация след само два удара. Петимата играчи, които са изиграли най-много такива точки са: Данийл Медведев (54.98%), Стан Вавринка (54.04%), Джон Иснър (53.97%), Роджър Федерер (53.75%), Новак Джокович (53.54%).

Медведев

За сметка на тази статистика, Медведев се нарежда на 25-то място в разменени от пет до осем удара, като е спечелил малко над 50% от тях.

Причината, поради която опоненти като Циципас намират Медведев за неудобен съперник e това, че не могат да разгадаят игровия му стил. Не могат да разберат дали трябва да атакуват рано в разиграването, или да търсят успеха в удължаването му. Медведев има способността да нанася удари и в двата края на спектъра без да ти дава възможност да разбереш как и защо.

Медведев

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защо изграждането на игрова стратегия срещу Данийл Медведев е истински кошмар? Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook