Защо в България ще има спорове за съдийските отсъжданията? Къде е hawk eye?

от в 16:37 на 07.11.2020
Валери Андреев

Поради пандемията от COVID-19, ATP намалиха задължителните изисквания към турнирите от серията 250, което включва и надпреварата в София, а едно от нещата, които ще липсва на тазгодишното издание на събитието е hawk eye. 

Още от първия ден това донесе някои проблеми на състезателите и съдиите, включтиелно и доста неприятни грешки, дошли в неподходящи моменти. Липсата на начин за оспорването им пък, принудиха играчите да трябва да приемат решения, които със сигурност не им се харесваха, с оглед на това, че това водеше до преиграване или директна загуба на определени точки.

Леките отпечатъци, които остават върху настилката, допълнително нажежаваха обстановката, защото това потвърждаваше тезата на играчите, но не се приема за съществено доказателство, както на клея. Въпреки последвалите спорове от играчите, въпросните ситуации носеха само неприятни емоции в мача и загуба на концентрация.

По време на срещата между Виктор Троицки и Евгени Донской, на няколко пъти имаше подобни ситуации, а това и донесе допълнителна доза напрежение в двубоя. Все пак двамата играчи не се повлиха твърде много, въпреки че видяхме известни нерви от двете страни на мрежата в първия сет.

За разлика от по-големите надпревари, където вече има hawk eye live и това спестява работата на съдиите по линиите, повечето от по-малките турнири не успяват да си осигуят подобна привилегия. В България поради тази причина и играчите ще трябва да разчитат на съдиите на линиите, а ние от екипа сме сигурни, че лайнсмените в столицата ще бъдат на ниво през цялата седмица и им пожелаваме успешна и безгрешна работа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защо в България ще има спорове за съдийските отсъжданията? Къде е hawk eye? Валери Андреев
Теми:  
hawk eye | sofia open

Коментари





Следвайте ни в Facebook