Завръщането е потвърдено: Надал ще прави компания на Григор в първия турнир за 2024-та!

от в 00:50 на 03.12.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал ще се завърне на корта за ATP 250 състезанието в Бризбейн (31 декември - 7 януари). Бившият номер едно за последно игра на тазгодишния Аустрелиън Оупън, където се контузи в мача си от втория кръг срещу Макензи Макдоналд и беше принуден да пропусне целия останал сезон, като премина и през операция на бедрото.

"Време да се завърна след една година. Ще бъда в Бризбейн през първата седмица от следващия месец. Ще се видим там", заяви Надал във видео, което беше публикувано в социалните медии.

Припомяме ви, че Матадора се завърна при сходни обстоятелства през 2022-ра, когато имаше сериозна неяснота дали изобщо ще може да продължи кариерата си, но изненада дори самия себе си, оставайки непобеден чак до финала на Индиън Уелс.

В момента Рафа се намира под номер 664 в световната класация на ATP и ще му се наложи да използва своя "защитен ранкинг", за да участва на надпреварата в Бризбейн, където досега е достигал най-много до 1/4-финалната фаза при двете си досегашния появи в австралийския град.

Освен 22-кратния шампион от Шлема, то организаторите могат да се похвалят още с присъствието на звезди от ранга на Холгер Руне, Анди Мъри, Бен Шелтън, както и Григор Димитров, който завоюва трофея в турнира през 2017-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането е потвърдено: Надал ще прави компания на Григор в първия турнир за 2024-та! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бризбейн | григор димитров | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook