Завръщането наближава: Допинг наказанието на Халеп бе намалено на 9 месеца!

от в 18:29 на 05.03.2024
Елеонора Александрова

7 октомври 2022-ра е дата, която една от най-успешните тенисистки през последното десетилетие, Симона Халеп, никога няма да забрави в негативен аспект. Малко след като се бе завърнала в топ 10 в WTA ранглистата, румънката бе обвинена в употреба на допинг, което я извади от играта. Последният мач за бившата номер 1 бе този срещу Дария Снигур в US Оупън, където фаворитката понесе неочаквана загуба с 2:6, 6:0, 4:6. Наказанието за носителката на 24 титли бе 4 години, като последиците от него бяха сериозни - представителката на северната ни съседка загуби всички точки и към днешна дата тя няма ранкинг, а самият казус предизвика истински скандал, като мнозина тенисисти подкрепиха двукратната "мейджър" шампионка, някои сред които бяха Ига Швьонтек, Ализе Корне и Сорана Кърстя.

За щастие на почитателите на 32-годишната тенисистка, тя може да се завърне в тура по-скоро от очакваното, благодарение на решението на спортния арбитражен съд на Лозана (КАС). 

КАС стигна до извода, че Халеп не е приела умишлено забранените субстанции. Според съда тя "има известна вина и небрежност за своето нарушение, но те не са били умишлени".

Така срокът на наказанието за знаменитата тенисистка бе намалено до 9 месеца, но тъй като то бе в сила от септември миналата година, то ние можем да видим бившата номер 1 на корта отново много скоро!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането наближава: Допинг наказанието на Халеп бе намалено на 9 месеца! Елеонора Александрова
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook