Завръщане на ниво ATP: Лазаров открива сезона в Окланд (жребий и програма)

от в 10:06 на 06.01.2023
Мирела Николова

Настоящият сезон стартира по отличен начин за Александър Лазаров, който изигра основна роля в това отборът на България да запише успех над Белгия в груповата фаза на United Cup, след като заедно с Изабелла Шиникова надвиха тандема Давид Гофен/Елизе Мертенс, за да донесат на страната ни решителната победа в сблъсъка срещу белгийския тим. 

Австралийското турне за родния ни представител обаче ще продължи и през идната седмица, когато сънародникът ни предстои да вземе участие в квалификациите на АТР 250 турнира в Окланд. Софиянецът бе в списъка с чакащи за пресявките на надпреварата, но по-рано днес стана ясно, че Уго Юмбер е получил "уайлд кард" за основната схема, което позволи на Алекс да заеме неговото място в квалификациите. 

Тази сутрин бе изтеглен и жребият за надпреварата, който отреди на нашия представител да се изправи на старта срещу поставения под №7 в схемата Грегоар Барер, заемащ 90-ата позиция в световната ранглиста. Французинът може да се похвали с достигане до два четвъртфинала на ниво АТР, както и с победи в основната схема на всеки един от турнирите от Големия шлем. Ако успее да преодолее съпротивата на френския представител, то за Лазаров предстои мач за класиране за същинската надпревара срещу победителя измежду втория поставен Федерико Кория и Лука Ван Аш.  

Четвъртата ни ракета ще открие участието си още в утрешния ден, като двубоят му срещу Барер е трети в програмата на втория по големина корт в новозеландския град и се очаква да започне не преди 02:00 часа българско време.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщане на ниво ATP: Лазаров открива сезона в Окланд (жребий и програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | александър лазаров | бгтенис | жребий | Оукланд | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook