Завръщане по шампионски: Медведев разгроми Шаповалов при дебюта си в Laver Cup!

от в 04:32 на 26.09.2021
Калоян Соколов

Даниил Медведев си взе почивка от тениса, след като спечели титлата в Ню Йорк и пристигна в Бостън, нямайки никаква игрова практика в последните близо две седмици, но руснакът въобще не изглеждаше да е загубил дори капка от тениса, който го изведе до първата му титла от Големия шлем. Световният номер две остави без всякакви шансове Денис Шаповалов и така Европа продължава да няма загуба от Света в двубоите на сингъл между двата отбора от демонстративната надпревара Laver Cup. Шампионът от US Open изнесе свеобразен урок на канадеца, разгромявайки го с 6:4 6:0.

Шаповалов страртира вдъхновено и вдигаше трибуните на крака с мощните си завърващи удари от дъното на корта. Младокът също така постоянно търсеше атаките към мрежата, където показваше отлично чувство при волетата и се създаваше впечатлението как именно той контролира развитието на мача. Московчанинът сякаш почувства заплахата, защото покачи значително равнището си и спечели седем от последните осем точки в сета, за да го запише на своята сметка.

Оттам насетне Медведев просто не можеше да пропусне топка, докато съперникът му изцяло се поддаде на нервите и вече не бе същия играч, което допринесе за скоропостижната развръзка в полза на най-новия "мейджър" победител.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщане по шампионски: Медведев разгроми Шаповалов при дебюта си в Laver Cup! Калоян Соколов
Теми:  
laver cup | даниил медведев | денис шаповалов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook