Завръщането е факт: Халеп демонстрира силен тенис в Маями, но допусна обрат срещу бивша №2

от в 07:25 на 20.03.2024
Елеонора Александрова

Симона Халеп официално направи своето завръщане на корта след повече от 500 дни отсъствие, поради допинг скандал. Носителката на 24 титли на ниво WTA изигра силен първи мач в Маями, но отстъпи на друга бивша представителка на топ 2, Паула Бадоса, с 6:1, 4:6, 3:6. Така испанката, която в момента се намира под номер 80 в ранглистата, ще се изправи срещу своята най-добра приятелка Арина Сабаленка в следващия кръг, която взе решение да участва, въпреки личната трагедия, която я сполетя.

Началото бе нервно за бившата номер 1, като румънката допускаше немалко грешки и впоследствие не спечели нито една точка по време на първото подаване от срещата, а във второто нещата изглеждаха в полза на опонентката й, която бе на само две точки от пробива. Само няколко минути бяха необходими на двукратната "мейджър" шампионка да намери обичайното си ниво и да обърне играта в своя полза. В следващите геймове тя показа превъзходството си над Бадоса, докато не поведе с 4:1. В петия гейм пред бившата номер 2 се отвори възможността да пробие, чрез което да намали изоставането си, ала с помощта на опита си, представителката на северната ни съседка оцеля в най-критичните моменти и задържа преднината си, като по този начин Халеп спечели първия сет с 6:1.

Втората част на срещата изглеждаше далеч по-различна. Нивото на игра на румънката се намали драстично, за сметка на това на испанката, благодарение на което спечели подаване от началния удар на опонентката й още при 2:1. Следващите геймове не ни предложиха особена интрига, с изключение на деветия, когато Бадоса имаше сетпойнт пред себе си при сервиса на Халеп, но го постигна в следващия и за почти 50 минути игра резултатътв сетовете бе изравнен.

Умората и на двете си каза своята дума в последната третина на двубоя. Аналогично на предния сет, по-младата тенисистка поведе с пробив още в самото началото, но веднага на следващия гейм знаменитата й опонентка изравни, само за да спечели световната номер 80 още едно подаване от началния удар на опонентката й. Следващите минути бяха силни за Бадоса, като не остави шанс на Халеп да се върне в играта и в резултат на това спечели и последния сет с 6

:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането е факт: Халеп демонстрира силен тенис в Маями, но допусна обрат срещу бивша №2 Елеонора Александрова
Теми:  
симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook