Завръщането е факт: Рууд ознаменува най-добрата си седмица през 2023-та с титла №10!

от в 19:32 на 09.04.2023
Мирела Николова

Каспър Рууд не бе постигал две поредни победи през сезона допреди тази седмица, но още в първия си турнир на клей съумя да счупи проклятието и дори да си тръгне като шампион от АТР 250 надпреварата в Ещорил. Във сблъсъка за трофея норвежецът се изправи срещу световния №40 Миомир Кецманович, който по пътя си към финала не бе загубил нито един сет, но днес Рууд бе непоклатим и след час и 50 минути игра се поздрави с крайната победа - 6:2 7:6(3). Това бе неговата девета АТР титла на червена настилка и общо десета в професионалната му кариера.

Откриващата част протече изцяло под диктовката на топ поставения, който благодарение на отлично конструираните си акции от основната линия напълно обезоръжи сърбина. Това в комбинация с голямото количество непредизвикани грешки от страна на балканеца подпомогнаха Рууд в реализирането на два пробива за аванс от 5:1, предрешил изхода на сета в негова полза.

Кецманович успя да се съвземе от първоначалния шок и още в първите минути на втората част можехме да го видим да заема контраатакуваща позиция в разиграванията. С течение на времето силите на корта изцяло се изравниха и изиграването на тайбрек бе най-логичният завършек на сета. В края младият сърбин не устоя на напрежението и допусна няколко поредни неточности, от които Рууд не пропусна да се възползва, за да узакони триумфа си в Португалия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането е факт: Рууд ознаменува най-добрата си седмица през 2023-та с титла №10! Мирела Николова
Теми:  
atp | ещорил | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook