Завръщането към върха продължава: Андрееску повали втора поредна шампионка от Шлема в Маями

от в 08:38 на 27.03.2023
Калоян Соколов

Тенис ренесансът на Бианка Андрееску продължава с пълна сила. Бившата шампионка на US Open трябваше да премине през огромно количество от травми през последните сезони, но сега нагледно показва, че има възможностите отново да се бори за големите трофеи, когато е здрава. Канадката през тази седмица прави фантастичен рейд на надпреварата в Маями, където вече може да се похвали с успех над представителка на топ 10 и още две шампионки от Големия шлем - Сакари, Радукани и Кенин.

Последната жертва на Андрееску беше София Кенин, която също изпадна в сериозна криза, след като съумя да извоюва своята първа и единствена засега "мейджър" титла, като за бившата финалистка в турнира не представляваше особена трудност да се справи със съпротивата на местната представителка, надделявайки над нея с 6:4 6:4, което ѝ осигури място на осминафиналите и сблъсък с 18-тата поставена - Екатерина Александрова.

Голямото предимство на Андрееску се криеше в сервиса, който ѝ донесе цели пет директни точки в първата част, докато Кенин изпитваше сериозни трудност от линията за начален удар и бившата номер четири с лекота завършваше слабите втори подавания на съперничката си. Тези обстоятелства позволиха на 31-вата поставена да реализира ранен прави и тя оттам насетне не изпусна инициативата, за да поведе в отделните части.

Двойните грешки започнаха сериозно да тровят играта на непоставената тенисистка във втората част и тя скоропостижно изостана с цели два брейка и макар най-после да намери начин да отмъкне съперниковото подаване, то Андрееску не позволи да се стигне до някаква по-сериозна драма и скоропостижно затвори двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането към върха продължава: Андрееску повали втора поредна шампионка от Шлема в Маями Калоян Соколов
Теми:  
wta | бианка андрееску | маями | Обзори | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook