Завръщането на една легенда: Магдалена Малеева отново ще ни радва на Ролан Гарос

от в 17:02 на 30.05.2022
Мартин Петков

Магдалена Малеева през днешния ден оповести, че ще вземе участие в турнира на легендите на Ролан Гарос, където в активната си кариера е шампионка при девойките, а по-късно във веригата на професионалните достига на четири пъти фазата на четвъртфиналите. Българката достигала до №4 в ранглистата ще бъде част от надпреварата на двойки, където отново ще оформи партньорство с бившата номер едно при тандемите Рене Стъбс, с която заедно триуфмираха в турнира за ветерани на Уимбълдън през 2015-а година.

През последните два сезона надпреварата за легенди на Откритото първенство на Франция не се състоя, но организаторите, както по всичко изглежда, са решили да върнат култовото състезание и в него чрез покани участие ще вземат по осем двойки при мъжете и жените. Малеева и Стъбс са в група "Б" заедно с дуетите Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция), Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ) и италианките Флавия Пенета/Франческа Скиавоне.

В група "А" пък са представителките на домакините Татяна Головин/Натали Тозиа, американките Линдзи Дейвънпорт/Мери Джо Фернандес, Ива Майоли (Хърватия)/Мери Пиърс (Франция) и аржентинките Хисела Дулко/Габриела Сабатини. Турнирът започва на 31 май, а финалът е на 4 юни.

Източник: bnr.bg


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането на една легенда: Магдалена Малеева отново ще ни радва на Ролан Гарос Мартин Петков
Теми:  
магдалена малеева | рене стъбс | ролан гарос | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook