Завръщането на върха се отлага: Контузия вади Медведев от началото на клей сезона!

от в 15:38 на 02.04.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев не оправдава напълно очакванията към себе си от началото на сезон 2022. Соченият за фаворит на Australian Open отстъпи на Рафаел Надал в мача за титлата в Мелбърн Парк, а последвалите му изяви на корта бяха далеч от убедителни. По-рано през работната седмица Медведев бе надигран от Хуберт Хуркач в 1/4-финалния мач на Miami Open, а тази среща ще бъде последната с участието на световния номер две в близките четири до осем седмици.

Преди броени минути в своя Twitter акаунт Медведев се обърна към последователите си, за да им съобщи, че поради херния се налага да бъде опериран, а контузията ще го извади извън професионалната сцена за поне един месец. Това означава, че руснакът ще пропусне началото на клей сезона за годината, а информация относно завръщането му на този етап отсъства. В своето изявление световният номер две написа следното:

"Здравейте. През последните няколко месеца играх с леко физическо неразположение - херния. С екипа ми взехме решение, че най-добрият начин този проблем да бъде разрешен, е да се подложа на операция. Това означава, че в продължение на един-два месеца няма да мога да се състезавам, но ще продължавам да тренирам усилено, за да се завърна обратно на корта възможно най-скоро. Благодаря ви за подкрепата." - завършва Медведев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането на върха се отлага: Контузия вади Медведев от началото на клей сезона! Диана Андреева
Теми:  
atp | даниил медведев | медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook