Завършек по шампионски: Невероятен Саша Зверев се окичи със златото в Токио!

от в 12:37 на 01.08.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев даде сериозна заявка за спечелването на Олимпиадата в Токио, когато преди два дни прекъсна серията на Новак Джокович от 22 поредни победи и така остави сърбина без шансове за постигане на т.нар "Златен шлем". Днес пък германецът беше още по-категоричен на корта и не остави абсолютно никакви шансове на Карен Хачанов, надигравайки го с категоричното 6:3 6:1.

Световният номер 5 проби в самото начало и оттам насетне изглеждаше напълно уверен в собствените си сили. Все пак руснакът не се предаде, като достигна до възможност да изравни резултата в шестия гейм. Тогава обаче Саша включи в употреба бекхенда си по правата, който му служеше отлично през цялата седмица и опасността беше отразена, а съвсем скоро сетът вече бе в актива на по-висококласирания състезател.

Във втората част надмощието на Зверев стана още по-отчетливо и поставеният под номер 12 нямаше никаква възможност да се противопостави сериозно. Така съвсем скоро авансът на фаворита нарсна до 5:0 в негова полза и Хачанов съумя единствено да спечели следващото си подаване, но не и да направи някакъв по-сериозен обрат. По този начин германецът можеше да се строполи от радост на земята и да осъзнае стойността на постижението си.

 

 


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Завършек по шампионски: Невероятен Саша Зверев се окичи със златото в Токио! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | карен хачанов | Обзори | олимпиада | токио

Коментари

Следвайте ни в Facebook