Зелена светлина за голямо бъдещо разширение пред Уимбълдън

от в 12:42 на 12.10.2018
Георги Христов

Легендарният тенис комплекс All England tennis club, на който се провежда Уимбълдън, най-вероятно ще бъде разширен в близко бъдеще. Тази възможност изглежда реална, след като ръководителите на клуба са постигнали споразумение с намиращия се наблизо Wimbledon Park Golf Club. Те ще платят 63,75 милиона паунда, за да придобият собственост върху 73 акра земя.

Ако офертата бъде одобрена през декември, то работата по разширяването на комплекса ще може да започне през 2021 година.

След направеното гласуване сред членовете на голф клуба, повече от 75%, колкото бе необходимо, дадоха съгласие да предоставят земята, за да може тенис комплексът да се увеличи, финалното решение ще бъде взето през декември, но на практика след гласуването то вече е ясно. "Това е техният Брекзит. Трябва да изберат - вътре или вън", коментираха от Ол Инглънд Клъб.

Преди три години офертата на тенис клуба бе 25 милиона паунда, но амбицията за разширяване на комплекса доведе до почти тройно увеличение. Другият ключов момент бе, че според новата оферта сумата ще бъде разпределена между всички голфъри, а не само между тези, които са в клуба от над 10 години. Така всеки един член ще прибере по 85 хиляди паунда. За сравнение таксата за бъдещ такъв е 3 хиляди паунда плюс годишен превод от 1450.

"Имаме прекрасно място, но бихме искали да го превърнем в по-голямо. Мислим, че ще станем още по-голям, по-престижен турнир, като вземем тази земя, но и като дадем обратно нещо на общността. Мислим, че офертата е справедлива", сподели медийният директор на Уимбълдън Мик Дезмънд.

В момента организаторите на Уимбълдън са силно притеснени, че техният комплекс силно изостава като развитие от останалите турнири от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зелена светлина за голямо бъдещо разширение пред Уимбълдън Георги Христов
Теми:  
голям шлем | тенис | тенис кортове | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook