Challenger: Новият тенис филм, задаващ се на хоризонта

от в 12:37 на 12.02.2022
Диана Андреева

Големият пробив на тениса в киното настъпи с филма "Крал Ричард", представящ историята на семейство Уилямс и по-конкретно на Ричард Уилямс, чиято роля е изиграна от Уил Смит. Номиринана в общо шест категории за награда "Оскар", прожекцията вдъхнови част от компаниите в бранша също да се насочат към аристократичния спорт. В момента Netflix изготвя документален сериал за живота на състезателите в WTA и ATP Тура, а в близко бъдеще екраните предстои да бъдат завладяни и от първия романтичен филм, обвързан с любимия ни спорт, чието име обаче все още не е известно. 

Сюжетът на прожекцията предстои да представи живота на Таши - бивша тенисистка, която впоследствие се превръща в треньор и успява да направи своя съпруг Арт от посредствен тенисист в непобедим играч и шампион от Големия шлем. Впоследствие обаче той претърпява серия от поражения и започва да губи статута си. За да сложи край на спада в представянето му, Таши го убеждава да се включи в Чалънджър турнир. Там, той се изправя срещу Патрик - някогашният му най-близък приятел и бивша половинка на Таши. Години по-рано Патрик е считан за един от най-обещаващите млади таланти в Тура, ала не успява да реализира потенциала си по начина, по който го прави Арт. Срещата помежду им отново възвръща стара вражда както на корта, така и извън него.

В образа на Таши ще бъде Зендая - една от най-обичаните млади актриси на Hollywood. Героят на Арт ще бъде изигран от Майк Файтс, а този на Патрик от Джош О'Конър, макар двамата все още официално да не са сключили договор с Metro Goldwin Mayer. Снимките на филма ще започнат веднага след като приключи заснемането на прожекцията "Bones and All", която е и последният проект на продуцента Лука Гуаданино.

Източник: Movieweb


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Challenger: Новият тенис филм, задаващ се на хоризонта Диана Андреева
Теми:  
challenger | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook