Жабер прекъсна серията от 13 поредни победи на Гарсия и ще играе на нов финал в Шлема!

от в 06:10 на 09.09.2022
Калоян Соколов

 Настоящото лято определено е най-специалният период в кариерата на Каролин Гарсия, която спечели три титли на различни една от друга настилки и си гарантира завръщане в първите 10 на света, след като се класира за финалната четворка на US Open. Там обаче шампионката от Синсинати не можа да издържи на напрежението от това да играе в първия си "мейджър" полуфинал и направи един от най-слабите си мачове през 2022-ра, което позволи на Онс Жабер да я надиграе с категоричното 6:3 6:1 и така да се превърна в първата африканска финалистка на Откритото първенство на САЩ в историята. Това е втори пореден финал от Големия шлем за Жабер, която неотдавна загуби от Елена Рибакина в спора за трофея на Уимбълдън, а сега ще трябва да преодолее съпротивата на световната номер едно Ига Швьонтек, ако иска да направи още една крачка напред и да завоюва дебютната си купа на най-високото възможно ниво в спорта.

Французойката изглеждаше нетипично стегната от самото начало и правеше купища нехарактерни за себе си неточности. Гарсия ясно усещаше  напрежението от възможността да постигне най-голямата си победа някога, а това се отрази пагубно на нейния тенис и скоро тунизийката имаше ранен пробив аванс. Световната номер 17 все пак се разписа в резултата, за да намали изоставането си на 1:2, ала до края на частта беше бледа сянка на себе си и не спечели нито гейм повече.

По-нискоранкираната състезателка демонстрира известни признаци на събуждане, като взе откриващото си подаване във втората част, но скоро отново финалистката от Уимбълдън пое нещата в свои ръце. Жабер се защитаваше отлично, прибягвайки често до нископодсечени топки, които разбиваха изцяло ритъма на бившата членка на топ 10 и брейкът в полза на африканката не закъсня. Оттам насетне петата поставена беше абсолютно безмилостна, тъй като не отпусна нито една точка за пробив пред Гарсия и прекъсна серията ѝ от 13 поредни победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер прекъсна серията от 13 поредни победи на Гарсия и ще играе на нов финал в Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | каролин гарсия | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook