Жабер след победата над Рибакина: Иска ми се да разменя този мач с финала отпреди година

от в 05:42 на 13.07.2023
Мартин Петков

Онс Жабер през вчерашния ден най-после взе своя дългоочакван реванш от Елена Рибакина за поражението си в миналогодишния финал на Уимбълдън и детронира в спор за място на полуфиналните в настоящото издание на надпреварата. Тунизийката още преди началото на турнира шеговито подхвърли, че иска да скъса плаката на световната номер три с титлата, който стои в съблекалнята на състезанието, като реално направи нещо още по-ползотворно за себе си и сложи край на серията от 11 поредни победи на Рибакина върху "свещената трева", доближавайки се на само две крачки от трофея в All England Club.

Шестата поставена в схема не скри чувството си за хумор и в моментите след вчерашния си успех, като още в интервюто си на корта сподели, че стига да може, би искала да размени мача им от тази година с този от финала през 2022-ра:

"Разочароващо е, когато трябва да посрещаш сервиса ѝ, но аз съм доволна, че направих всичко правилно. Изкрещях, после се ядосах, но впоследствие се успокоих и съсредоточих над случващото се, като се надявам, че и за напред в турнира ще мога по подобен начин да контролирам емоциите си.

Не е лесно да трябва да играя винаги срещу нея, но ми се иска да разменим резултата от този мач с онзи от финала миналата година, само ако можех.", завърши шеговито Жабер, която е на една победа разстояние от това отново да спори за титлата на Уимбълдън, но за целта в полуфиналите ще трябва да се справи със съпротивата на шампионката от Аустрелиън Оупън - Арина Сабаленка, която е триумфирала с успеха в три от общо четирите си двубоя срещу арабката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер след победата над Рибакина: Иска ми се да разменя този мач с финала отпреди година Мартин Петков
Теми:  
wta | елена рибакина | интервю | интервюта | онс жабер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook