Жалко! Александър Донски претърпя поражение кръг преди основната схема на Sofia Open

от в 13:18 на 27.09.2021
Георги Евстатиев

Александър Донски не успя да преодолее финалния кръг на квалификациите, след като допусна поражение от 95-ия в света Андреас Сепи с 6:3 6:2. Българинът се представяше добре в големи периоди от срещата, но по-големият опит на италианеца си каза думата и в крайна сметка Донски приключи участието си в турнира.

В първия сет двамата играчи демонстрираха висохо ниво на сервис и дълги разигравания липсваха. В шестия гейм обаче Сепи съумя да се възползва от грешките на българина, реализирайки пробив за 4:2. До края на сета италианецът нямаше проблеми на начален удар и спечели откриващата част.

Вторият сет не започна добре за Донски. По-опитният му опонент показа стабилна игра от основната линия и принуждаваше българина да греши. По този начин Сепи се откъсна с пробив за 2:1. В този период от срещата петата ракета на България изпитваше сериозни затруднения срещу видимо по-класния си противник. Донски успя да спечели само още един гейм, като при 5:2 пропусна първата си и единствена точка за пробив. По този начин Донски напусна турнира след едно достойно представяне, като със сигурност трябва да гледа с увереност към следващите турнири, в които ще вземе участие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жалко! Александър Донски претърпя поражение кръг преди основната схема на Sofia Open Георги Евстатиев
Теми:  
sofia open | александър донски | андреас сепи

Коментари





Следвайте ни в Facebook