Жалко! Доминика Цибулкова реши да сложи край на кариерата си на едва 30 години

от в 08:03 на 13.11.2019
Калоян Пламенов

Словашката красавица Доминика Цибулкова взе решение да сложи край на своята кариера на 30 години.

Тя бе един от най-големите секссимволи на женския тенис, а върховото и постижение е 4-о място в световната ранглиста, което заемаше през 2017 година.

Освен това е спечелила 8 титли на сингъл през цялата си кариера и е заработила близо 14 милиона щатски долара от наградни фондове.

"В края на миналия сезон първо си помислих, че съм достатъчно стара. Има много млади момичета в тура, които показват отличен тенис. Играят без страх и се борят здраво за всяка една точка на корта. Тогава просто си помислих, че вероятно трябва да завърша кариерата си", сподели тя.

"Това решение не дойде веднага при мен, а постепенно. Беше дълъг процес. Играх за последно на "Ролан Гарос", беше наистина странно. Никой от моят екип не знаеше, че това ще бъде последният турнир в моята кариера".

"По това време просто бях на 100% сигурна в това. Не ми беше лесно да взема това решение, но в момента се чувствам много облекчена". 

"Животът в тениса е наистина много труден. Има ежедневни движения, тренировки, пътувания. Трябва да даваш всичко от себе си, да се лишаваш супер много. Направих достатъчно и постигнах това за което съм мечтала". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жалко! Доминика Цибулкова реши да сложи край на кариерата си на едва 30 години Калоян Пламенов
Теми:  
доминика цибулкова | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook