Женг след финала в Мелбърн: "Чувствах, че можех да се справя по-добре в този мач"

от в 14:20 на 27.01.2024
Мартин Вичев

Арина Сабаленка защити трофея си на Откритото първенство на Австралия по-рано днес през деня, като надигра първата ракета на Китай Кинуен Женг след 6:3 6:2 на "Род Лейвър Арена". В хода на двубоя, китайката не успя да се справи с доминиращата игра на беларуската и така заслужено световната номер 2 се поздрави с големия триумф.

Китайката пък сподели своите впечатления на церемонията по връчването на трофеите. На първо място, тя поздрави своята съперничка за успеха и.

"Преди всичко, искам да изкажа своите поздравления за Арина, тя имаше невероятен мач тук" - каза Женг

След това, тя заговори и за себе си и собственото си представяне, като изрази надежда, че ще има още успехи в бъдещето. Освен това, традиционно, тя изказа своите благодарности към нейния щаб.

"Това е първият ми финал и малко съжалявам, но това е положението. Искам да благодаря на феновете, че ме гледаха. Чувствам се много объркана, чувствам, че можех да се справя по-добре, отколкото го направих в този мач. Но искам да благодаря на моя екип, че ми помогна да стигна до тук. Наистина ми беше приятно да играя на Australian Open, невероятни спомени за мен – сигурна съм, че ще има повече и по-добри в бъдеще.“

Женг се превърна в първата китайска тенисистка след легендарната Ли На, която достига до финал на турнир от Големия шлем. Нейната сънародничка спечели Окритото първенство на Австралия преди 10 години, като стана първата тенисистка от азиатската страна, която триумфира на мейджър турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Женг след финала в Мелбърн: "Чувствах, че можех да се справя по-добре в този мач" Мартин Вичев
Теми:  
Арина Сабаленка | кинуен женг

Коментари





Следвайте ни в Facebook