Жил Симон ,,хвърли бомба" в Кьолн, отстранявайки Денис Шаповалов

от в 21:14 на 22.10.2020
Диана Андреева

Жил Симон изненада всички, след като по-рано днес надви Денис Шаповалов на турнира в Кьолн. Канадецът, който миналата седмица достигна до 1/2-финалите в Санкт Петербург, не успя да се приспособи към условията в германския град и след 1:6 6:4 2:6 отстъпи на своя опонет. Преди по-малко от месец по време на Ролан Гарос двамата отново се изправиха един срещу друг, като тогава, макар и с известни трудности, Шаповалов успя да спечели срещата, продължавайки напред във френската столица.

Следващият опонент на Симон ще бъде друг представител на младото поколение, а именно италианецът Яник Синер. Още от началото на годината Синер показва доста високо ниво на игра, като той дори достигна до 1/4-финалите на Ролан Гарос, а след това се отказа от надпреварата в Санкт Петербург, тъй като искаше да се възстанови и да сложи подобаващ край на сезона.

В днешния мач Шаповалов показа много нестабилна игра. Началният удар на канадеца рядко влизаше, което го принуди да допусне повече от дузина двойни грешки. Слабата игра на сервис, в комбинация с доста проблеми от основната линия, костваха на младокът срещата.

Възползвайки се от слабата игра на своя опонент, Симон изцяло контролираше ситуацията на корта. Въпреки моментния спад във втората част, Жил беше почти безпогрешен, благодарние на което утре ще се бори за участие на 1/2-финалиге в германския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жил Симон ,,хвърли бомба" в Кьолн, отстранявайки Денис Шаповалов Диана Андреева
Теми:  
денис шаповалов | жил симон | кьолн 2

Коментари





Следвайте ни в Facebook