Жюстин Енен: Смятаха ме за малко луда, но осъществих мечтата си

от в 16:52 на 08.04.2016
Георги Христов

Жюстин Енен изрази мнение, че младите тенисисти преди всичко трябва да вярват в себе си, ако искат да постигнат възможно най-добри резултати. Тя също така вижда възможност и жените да играят бекхенд с една ръка, както тя правеше в активния си период.

Бившата номер 1 има 43 титли на сметката си, а седем от тях са в турнирите от Големия шлем.

"Не мисля, че в сегашния женски тенис да се играе бекхенд с една ръка е невъзможно. Аз и Амели Моресмо показахме как можем да се противопоставим дори на Серина Уилямс и Винъс Уилямс, а също и други силни състезатели. Ясно е - играта ще става все по-бърза," заяви белгийката.

Тя споделя, че винаги е вярвала във възможностите си да бъде най-добра в света въпреки по-скромните си физически дадености спрямо останалите.

"Не всички хора вярваха в мечтата ми да бъда №1. Но аз я реализирах. Смятаха ме за малко луда. Но аз не съм се съмнявала, че ще успея и това винаги го казвам на младите хора - "не спирайте да мечтаете и направете възможното, за да постигнете мечтите си"."

Енен разкрива, че по нейно време се е вдъхновявала от различни състезатели, но сега според нея ситуацията е по-друга. "Играчите са изправени пред множество фактори, които ги разсейват. Ние имахме възможност да бъдем по-съсредоточени, комуникацията се измени много и трябва бърза адаптация."

Иначе в момента Енен помага със съвети на младата украинка Елина Свитолина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жюстин Енен: Смятаха ме за малко луда, но осъществих мечтата си Георги Христов
Теми:  
жюстин енен | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook