Жребият е хвърлен: България посреща тима на Казахстан при дебюта си в Световна група I

от в 10:55 на 09.02.2023
Калоян Соколов

Отборът на България за Купа "Дейвис" заслужи своето място в Световна Група I, след като спечели решителния плейоф срещу Нова Зеландия с 3:1 победи и си завоюва правото да играе във втория ешалон на неофициалното Световно първенство по тенис. Днес пък стана ясно кой ще е първият съперник на България в по-високото ниво на турнира, като това ще бъде селекцията на Казахстан, в която голямата звезда е световният номер 50 Александър Бублик.

Освен него, то опонентите ни досега можеха да разчитат на подкрепа от страна на изгряващата звезда Тимофей Скатов (световен номер 127), ветерана Михаил Кукушкин (бивш номер 39), Дмитри Попко (световен номер 385) и опитната двойка Андрей Голубьов / Александър Недовесов - 6-кратни шампиони заедно в Чаланджър Тура.

Досега България и Казахстан никога не са се срещали в надпреварата, като жребият отреди нашите сънародници да бъдат домакини в сблъсъка, което ни дава възможност да изберем на каква настилка и къде да се проведат срещите, а най-логично би било това да се случи на клей кортове в Българския национален тенис център, имайки предвид ненавистта на Бублик към червената настилка.

Двубоите между двете страни ще се проведат на 16/17 или 17/18 септември. Евентуален успех в сблъсъка ще приближи нашите момчета на една стъпка от класиране на най-високото възможно ниво - финалите на 16-те най-добри. При загуба пък, то ще се борим да запазим мястото си в Световна Група I.

Пълен жребий за Световна група I:

Босна и Херцеговина - Германия 

България - Казахстан

Белгия - Узбекистан

Аржентина - Литва

Украйна - Колумбия

Унгария - Турция

Израел - Япония

Австрия - Португалия

Гърция - Словакия

Перу - Норвегия

Румъния - Тайван

Дания - Бразилия

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият е хвърлен: България посреща тима на Казахстан при дебюта си в Световна група I Калоян Соколов
Теми:  
ITF | българия | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook