Жребият на българките за квалификациите на Аустрелиън Оупън е ясен!

от в 21:50 на 09.01.2021
Мирела Николова

За първа година в квалификациите на първия за годината турнир от Големия шлем цели 4 българки ще представят страната ни. Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова ще се борят за място в основната схема от 10 до 13 януари в Дубай, а ето и какво отреди жребият за всяка една от тях:

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова ще стартира сезона си срещу световната номер 238 Киока Окамура от Япония, а при успех я очаква мач с победителката от двубой между На-Ли Хан и Юлия Грабър. Най-близо поставена до пловдивчанката е Маргарита Гаспарян, която може да срещне в третия си мач.

Виктория Томова ще опита да премине пресявките на Мейджър надпревара за трети път в кариерата си, изправяйки се срещу участващата с "уайлдкард" представителка на домакините Шарлот Кемпенаерс-Пош, като във втори кръг евентуално ще играе с Жаклин Кристиан или Ребека Марино.

Изабелла Шиникова изтегли тежък жребий и в първи кръг ще трябва да премери сили с втората поставена в квалификациите - Осеан Доден от Франция, която е и бивша представителка на топ 100.

Елица Костова също нямаше късмет, тъй като ще започне срещу германката Антония Лотнер, а ако успее да се поздрави с успех, в следващия кръг я очаква световната номер 122 Исалин Бонавентюр или Наталия Костич.

Пълната схема за квалификациите на Откритото първенство на Австралия можете да разгледате тук.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Жребият на българките за квалификациите на Аустрелиън Оупън е ясен! Мирела Николова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | виктория томова | елица костова | жребий | изабелла шиникова | квалификации | цветана пиронкова

Коментари

Следвайте ни в Facebook