Жребият на РГ: Швьонтек и Рибакина в една половина; мач между шампионки от Шлема на старта

от в 17:51 на 25.05.2023
Мирела Николова

Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното Открито първенство на Франция, като през днешния ден бе изтеглен жребият за надпреварата както при мъжете, така и при жените. Както всяка година, турнирът при дамите е изключително непредсказуем, но въпреки това нека да разгледаме потенциалния път към трофея на някои от основните фаворитки.

Топ поставената Ига Швьонтек ще открие защитата на титлата си с двубой срещу Кристина Букша, а първата поставена на пътя ѝ се очертава да бъде 31-вата в схемата Мари Бузкова. В четвъртия етап пък бихме могли да станем свидетели на сблъсък между две бивши шампионки в турнира, тъй като една от възможните съпернички на полякинята е Барбора Крейчикова, която триумфира в Париж през 2021-ва. В същата четвъртина от схемата попаднаха още Коко Гоф, Вероника Кудерметова, Виктория Азаренка и Бианка Андрееску, последните две от които ще се изправят една срещу друга още на старта.

Елена Рибакина, която завоюва титлата на турнира в Рим, предвожда втората четвъртина от схемата, като ще стартира срещу квалификантка. Сред възможните опонентки за казахстанската представителка по пътя ѝ към четвъртфиналите са Шелби Роджърс, Екатерина Александрова и Беатриз Хадад Мая, докато в битка за място на полуфинал най-вероятно ще я очаква среща с някоя измежду Петра Квитова и седмата поставена Онс Жабер.

Джесика Пегула, оглавяваща третата четвъртина, предстои още в първия си мач да се изправи срещу бившата финалистка от Шлема Даниел Колинс, която понастоящем заема 45-ото място в света. Впоследствие следва двубоя срещу Камила Джорджи или Ализе Корне, докато първата поставена на пътя ѝ би могла да бъде Елизе Мертенс. В четвъртия етап американката най-вероятно ще срещне Анастасия Потапова или Людмила Самсонова, а в четвъртфиналите може да я очаква сблъсък срещу някоя измежду Мария Сакари, Белинда Бенчич и Магда Линет.

Най-долната част на схемата се оглавява от Арина Сабаленка, която завоюва трофея в Мадрид и влиза като една от основните претендентки за титлата. На старта тя ще се изправи срещу Марта Костюк и не би трябвало да срещне проблеми по пътя си до осминафиналите, където би могла да се изправи срещу Каролина Плишкова, Слоун Стивънс или Кинуен Женг. На четвъртфинал пък беларуската представителка може да премери сили с една от Каролин Гарсия, Елина Свитолина, Йелена Остапенко и Дария Касаткина.

Целия жребий за надпреварата можете да разгледате тук:

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият на РГ: Швьонтек и Рибакина в една половина; мач между шампионки от Шлема на старта Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елена рибакина | жребий | ига швьонтек | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook