Жребият при дамите: Повторение на финала още в 1/4-финалите; Винъс-Свитолина на старта

от в 13:46 на 30.06.2023
Мартин Петков

Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишното издание на Уимбълдън, като през днешния ден бе изтеглен жребият за надпреварата както при мъжете, така и при жените. Турнирът при дамите по традиция обещава да е изключително непредсказуем, като кампанията на Елена Рибакина за защитата на титлата ѝ се очертава повече от сложна, но въпреки това нека да разгледаме потенциалния път към трофея на някои от основните фаворитки.

Топ поставената Ига Швьонтек ще открие участието си с двубой срещу Лин Жу, а първата поставена на пътя ѝ се очертава да бъде 30-ата в схемата Петра Мартич. В четвъртия етап пък бихме могли да станем свидетели на сблъсък от свръхтежка категория между полякинята и Белинда Бенчич, към която са насочени очакванията да достигне тази фаза на надпреварата. В същата четвъртина от схемата попаднаха още Коко Гоф, София Кенин, Дария Касаткина, Виктория Азаренка, Елина Свитолина и 5-кратната шампионка Винъс Уилямс, последните две от които ще се изправят една срещу друга в суперсблъсък още на старта.

Джесика Пегула, оглавяваща втората четвъртина, предстои още в първия си мач да се изправи срещу непретенциозната си сънародничка Лоурън Дейвис. Впоследствие за американката следва двубой срещу Кристина Букша или Камила Рахимова, докато първата поставена на пътя ѝ би могла да бъде Маяр Шериф. На осминафиналите световната номер четири най-вероятно ще срещне Кинуен Женг или Людмила Самсонова, а в спор за място във финалната четворка на Уимбълдън може да я очаква сблъсък срещу някоя измежду Каролин Гарсия, Дона Векич и Вероника Кудерметова.

Елена Рибакина, която ще има изключително сложната задача да защитаваща трофея си, предвожда третата четвъртина от схемата, като ще стартира срещу Шелби Роджърс. Сред възможните опонентки за казахстанската представителка по пътя ѝ към втората седмица на най-стария тенис турнир са Ализе Корне, която елиминира Ига Швьонтек именно в Лондон преди 12 месеца, като Бернарда Пера и Виктория Томова също са сред заподозрените потенциални съпернички на етническата рускиня. В спор за класиране на четвъртфиналите Рибакина ще срещне навярно Йелена Остапенко или Беатриз Хадад Мая, докато в битка за място на полуфинал потенциално ще я очаква среща с някоя измежду двукратната шампионка Петра Квитова, както и последните две финалистки в турнира Онс Жабер и Каролина Плишкова.

Най-долната част на схемата се оглавява от Арина Сабаленка, която продължава да е тенисистката с най-много победи през 2023-та година и със статута си на бивша полуфиналистка безспорно е сред големите фаворитки за титлата. На старта тя ще се изправи срещу Пана Удварди и не би трябвало да срещне проблеми по пътя си до осминафиналите, където би могла да се изправи срещу Екатерина Александрова, Линда Носкова или Каролина Мухова, именно от която загуби в спор за място на финала на Ролан Гарос. На четвъртфинал пък беларуската представителка може да премери сили с една от Мария Сакари, Паула Бадоса, Барбора Крейчикова и 16-годишното дете чудо Мира Андреева, която преодоля квалификациите.

Пълния жребий за Уимбълдън при дамите можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият при дамите: Повторение на финала още в 1/4-финалите; Винъс-Свитолина на старта Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | джесика пегула | елена рибакина | жребий | ига швьонтек | каролин гарсия | мира андреева | паула бадоса | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook