Жребият в Акапулко: Алкарас срещу кошмара на Надал от АО и младежкото дерби Руне - Шелтън

от в 10:23 на 26.02.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас наваксва качествено това, че беше принуден да пропусне Аустрелиън Оупън заради контузия в областта на десния крак. Тийнейджърът спечели още първия турнир след завръщането си, триумфирайки на надпреварата в Буенос Айрес, а тази нощ удължи серията си на осем поредни победи, след като се класира за финала в Рио де Жанейро. Любопитна подробност е, че при евентуален нов трофей във витрината на младока, то той ще изравни Новак Джокович на върха в световната ранглиста, но сърбинът все пак ще запази водачеството си, защото е събрал актива си от по-малък брой изиграни турнири.

Испанецът обаче ще може еднолично да заеме отново челната позиция в класацията, ако се представи силно през следващата седмица в Акапулко, където не участва през миналия сезон и единствено може да добави точки към актива си. Задачата пред шампион от US Open пък се очертава да бъде с повишена трудност, тъй като жребият не беше много благосклонен към него и той ще трябва да премине през редица сериозни опоненти в мексиканския град.

Световният номер две ще стартира участието си с мач срещу Макензи Макдоналд, който отстрани Рафаел Надал на тазгодишния Аустрелиън Оупън, а във втори кръг вероятно ще го очаква сблъсък с един от най-талантливите млади тенисисти, а именно Брендън Накашима. Нещата се усложняват още повече на четвъртфиналите, където по всяка вероятност ще станем свидетели на сблъсък между 19-годишния състезател и сензационния полуфиналист в Мелбърн - Томи Пол.

В същата половина място още намериха трима от най-обещаващите тенисисти на следващото поколение, а именно Тейлър Фриц, Денис Шаповалов и Франсис Тиафо. Шампионът от Делрей Бийч ще бъде тестван сериозно още на старта, изправяйки се срещу сънародника си Джон Иснър, докато впоследствие ще трябва да премине през самите Шаповалов и Тиафо, ако иска да достигне до двубой с Алкарас.

Долната част на схемата също изобилства от интересни сблъсъци, като още на старта ще видим тийнейджърска схватка между Холгер Руне и Бен Шелтън. Датчанинът е най-високопоставеният играч в тази четвъртина, ала там още дебнат имена от ранга на Камерън Нори и Матео Беретини, които могат да се изправят един срещу друг на осминафиналите.

Длъжни сме да отбележим и завръщането в игра на Каспър Рууд, за когото това ще бъде първи турнир след австралийското турне и определено можем да стискаме палци за скандинавско дерби между него и Руне, имайки предвид разразилата се драма между тях на Ролан Гарос. Финалистът от US Open ще стартира участието си с мач срещу тенисист преминал през квалификациите, но веднага след това му предстоят тежки битки, имайки предвид наличието на Джей Джей Уулф и Алекс Де Минор в неговата секция от схемата.

Пълен жребий за турнира в Акапулко:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Акапулко: Алкарас срещу кошмара на Надал от АО и младежкото дерби Руне - Шелтън Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | денис шаповалов | жребий | карлос алкарас | каспър рууд | тейлър фриц | томи пол | франсис тиафо | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook