Жребият в Баня Лука: Възможен мач между Джокович и Вавринка още във втори кръг

от в 17:13 на 15.04.2023
Мирела Николова

Serbia Open се превърна в едно от най-големите тенис събития на Балканите през последните няколко години, но тазгодишното му издание ще бъде неговото последно, тъй като турнирът е загубил лиценза си, който му е бил предоставен за срок от 3 години. Същевременно през този сезон надпреварата ще се проведе в Баня Лука (Босна и Херцеговина), вместо в Белград заради реконструкцията на Novak Tennis Center, който приемаше състезанието през изминалите две години. 

Въпреки промяната на местоположението, то турнирът няма да загуби блясъка си, тъй като в списъка му с участници и тази година личат имената на няколко топ тенисисти, сред които са Новак Джокович, Андрей Рубльов, Стан Вавринка и Гаел Монфис.

Водач на схемата е Новак Джокович, който отстъпи на Лоренцо Музети още в осминафиналната фаза на Мастърса в Монте Карло. Като първи поставен в турнира, сърбинът ще стартира директно от втория етап, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Лука Ван Аш и Стан Вавринка. През годините швейцарецът се е доказал като един от най-опасните опоненти за белградчанина, след като го е побеждавал на два финала от Големия шлем, но пък не бива да пренебрегваме и факта, че Ноле е с предимство в общия им баланс - 20 победи срещу само 6 загуби.

Ако успее да преодолее съпротивата на Вавринка, то в четвъртфиналите 22-кратният шампион от Шлема би могъл да се изправи срещу осмия поставен Грегоар Барер или срещу някой свой сънародник в лицето на Душан Лайович или Филип Крайнович. 

В същата половина от схемата попадна и Гаел Монфис, който трябваше да си вземе седеммесечна пауза от кортовете през миналата година заради контузия, а при завръщането му през март нова травма сложи край на участието му в Маями. Французинът получи "уайлдкард" за турнира в Баня Лука, но жребият не бе никак благосклонен към него, противопоставяйки го на шестия поставен Иржи Хехечка още на старта.

Другата половина от схемата се предвожда от миналогодишния шампион Андрей Рубльов, който ще открие кампанията си срещу Юго Гастон или Хуан Пабло Варияс, а в осминафиналите има вероятност да срещне Ришар Гаске. Впоследствие пък сред възможните опоненти за руснака по пътя му към нов финал са Борна Чорич и Талон Грийкспор.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Баня Лука: Възможен мач между Джокович и Вавринка още във втори кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | баня лука | гаел монфис | жребий | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook