Жребият в Чънгду: Григор започва срещу непознат съперник; възможен е реванш със Зверев

от в 15:26 на 19.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров показа отлична форма на демонстративния турнир във Франкфурт през изминалия уикенд, но сега е време да се завърне към официалните състезания. Българинът ще вземе участие на ATP 250 надпреварата в китайски град Чънгду, където е достигал съответно до 1/2-финал и 1/4-финал при двете си досегашни появи. 

Срещите от основната схема ще стартират през утрешния ден, като жребият вече беше изтеглен, така че нека видим какво очаква Гришо в хода на състезанието. Димитров е поставен под номер три и ще започне участието си директно от втория кръг, в който го очаква среща с един измежду клей специалиста Хуан Пабло Варияс (световен номер 70) и местния любимец Джай Куи (световен номер 583).

Въпросните съперници са абсолютно непознати за родния ни представител, но не би трябвало да му окажат някаква сериозна съпротива, защото перуанецът никога не е записвал последователни победи в ATP събитие на твърди кортове, докато Куи изобщо няма спечелен двубой на подобно равнище.

В случай, че нашият сънародник продължи към 1/4-финалите, то там може да срещне осмия поставен Александър Вукич, който достигна до финала в Атланта, а сред вариантите е и Кристофър О'Конъл, срещу когото Григор реализира страхотен обрат тази година в Женева.

В полуфиналите пък бившият номер три би могъл да търси реванш от Александър Зверев за поражението, което германецът му нанеса в третия кръг на US Open, а в другата половина на схемата са играчи от ранга на Даниел Еванс, Лоренцо Музети и бившия финалист Александър Бублик, който само допреди няколко дни беше на българска земя и имаше основна роля за победата на Казахстан над България в Купа "Дейвис".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Чънгду: Григор започва срещу непознат съперник; възможен е реванш със Зверев Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | жребий | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook