Жребият в Хамбург: Алкарас оглавява схемата; Карацев срещу Басилашвили на старта

от в 17:19 на 16.07.2022
Калоян Соколов

Надпреварата в Хамбург е една от най-старите в света на тениса, като се провежда от 1892-ра година насам. Немският град е неизменна част от календата на ATP от самото създаване на организацията и до неотдавна турнирът беше част от сериите "Мастърс", а рядко можехме да видим как някой състезател от топ 10 решава да пропусне състезанието и сме наблюдавали два паметни финала между Рафаел Надал и Роджър Федерер от създаването на надпреварата. Именно швейцарецът е рекордьор по брой спечелени трофеи в Хамбург, завоювайки цели 4 такива в славната си кариера.

За съжаление, то организаторите имаха известни финансови проблеми през последните години и събитието дори можеше да изчезне от тенис календара, но все пак дотам не се стигна. В момента турнирът е от категория ATP 500 и все още се радва на присъствието от страна на много силни тенисисти, какъво е случаят и този сезон, а нека разберем какво отреди тегленето на жребия през тази година.

Водач на схемата е тийнейджърската сензация Карлос Алкарас, чийто старт се очертава да бъде протоколен, защото му предстои среща с неговия сънародник Никола Кун. Впоследствие обаче двукратният "Мастърс" шампион почти сигурно ще премери сили със Себастиан Баез, който е играчът с най-много победи на клей през 2022-ра. В четвъртфиналите пък световният номер 6 най-вероятно ще се изправи срещу Карен Хачанов, когото победи безпроблемно на Ролан Гарос, а в полуфиналите има възможност да станем свидетели на битка между двамата най-обещаващи младоци в световния тенис, защото там навярно за Алкарас предстои битка с Холгер Руне.

Долната половина също е не по-малко интересна, като Андрей Рублов е играчът с най-високо класиране в тази част от схемата. За него предстои нелек откриващ мач, имайки предвид колко непредсказуем опонент би могъл да бъде Александър Бублик. Първият поставен на пътя на руснака е Николоз Басилашвили, а любопитното е, че световният номер 25 го очаква среща с Аслан Карацев на старта, като и двамата играчи наскоро бяха уличени в уреждане на мачове.

Тук място още намериха Алехандро Давидович Фокина и Ботик ван де Зандсхулп, които могат да се похвалят с достигане до финал на червени кортове в хода на сезона, а в тяната четвъртина е позициониран и третия поставен - Диего Шварцман.

Ето и пълната схема за надпреварата в Хамбург:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Хамбург: Алкарас оглавява схемата; Карацев срещу Басилашвили на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | жребий | карлос алкарас | себастиан баез | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook