Жребият в Индиън Уелс: Сблъсък между две шампионки от Шлема още на старта

от в 02:18 на 08.03.2022
Калоян Соколов

Само един ден ни дели от началото на женската надпревара в Индиън Уелс, която е определяна от мнозина за най-важната такава в календара, изключвайки тези от Големия шлем. Наскоро стана ясно, че световната номер едно Ашли Барти няма да вземе участие в турнира, но всички други топ състезателки са в основната схема и ни очакват вълнуващи тенис емоции.

Топ поставена е Барбора Крейчикова, която още на осминафиналите би могла да срещне една измежду талантливата Кори Гоф и двукратната шампионка от Шлема Симона Халеп. Ако преодолее тяхната съпротивата, то победителката от Ролан Гарос ще бъде изправена пред ново тежко изпитание, защото в същата четвъртина място заемат нейната сънародничка Каролина Плишкова, както и тийнейджърската сензация Ема Радукану.

Горната половина пък събра още множество топ тенисистки, сред които бившите водачки в ранглистата Гарбинье Мугуруса и Анджелик Кербер. Тук място освен това зае Ига Швьонтек, която се намира в отлична серия и неотдавна завоюва титлата в Доха. Полякинята се явява като най-вероятната съперничка на Крейчикова в полуфиналите, ала преди това ще трябва да премине през гореспоменатите опонентки.

Долната част на схемата е не по-малка интригуваща, тъй като там попадна миналогодишната шампионка Паула Бадоса. Тя може да бъде сериозно тествана още в третия кръг, където я очаква евентуален сблъсък с Йелена Остапенко, чиято отлична игра ѝ позволи да триумфира в Дубай. Преди това обаче латвийката ще трябва да се справи с Лейла Фернандес, като канадката се поздрави с титлата в Монтерей само преди няколко дни.

Спокойно можем да заявим как въпросната четвъртина е най-силната в надпреварата, защото в нея място още намери Анет Контавейт, за която няма да бъде пресилено, ако кажем, че е най-постоянната тенисистка през последните месеци. Редно е да споменем и присъствието на носителката на купата от 2018-а година, а именно Наоми Осака. Азиатката ще открие кампанията си с много тежък двубой на старта, където ще премери сили с винаги непредвидимата Слоун Стивънс.

Във финалната четворка бихме могли да станем свидетели на решителния мач за титлата от 2021-а, но първо Виктория Азаренка трябва да отстрани втората поставена Арина Сабаленка, чиито игри са крайно неубедителни в хода на годината. Някогашната първа ракета на света се намира в сериозна компания и ще трябва също така да спре една измежду Петра Квитова и Мария Сакари, за да си гарантира шанс за вземане на реванш от Бадоса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Индиън Уелс: Сблъсък между две шампионки от Шлема още на старта Калоян Соколов
Теми:  
wta | анет контавейт | барбора крейчикова | виктория азаренка | жребий | ига швьонтек | индиън уелс | наоми осака | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook